Under Apples keynote så visades funktionen att via hjärtats rytm det som kallas EKG. Funktionen kommer nu att lanseras i kommande watchOS 5.1.2.

Funktionen en kräver Apple Watch 4 och det betyder att äldre klockor inte kommer att ha EKG. Apple har inte kommenterat varför funktionen fördröjts men det antas att det kan bero på att den kan ha krävts ett godkännande från amerikanska sjukvårdsmyndigheter.

Det i sin tur innebär att det inte är säkert att EKG kommer i den svenska versionen av watchOS 5.1.2.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This