Fantastical 2 är ett utmärkt alternativ till inbyggda Calendar och på några punkter så är det ett mer komplett och mer överskådligt program.

Fantastical 2 slår samman påminnelser och kalenderfunktionen och du har båda funktionerna snyggt och otydligt synliga – både i iOS och i macOS.

Ska du byta eller om du bara tänker testköra ett tag så tänk på följande:

. slå av alla notiser från Calendar
. slå av alla notiser från Påminnelser

I annat fall så får du dubbla notiser och dubbla påminnelser.

Köp Fantastical

Fantastical 2 är den kalender som Apple borde ha haft eller som Apple borde köpa – så bra är programmet. Du kan snabbt byta mellan olika vyer, du har olika teman, ljust eller mörkt utseende och du ser snabbt vad som är på gång – ditt nästa möte eller kalenderbokning.

Tidigare så har Fantastical haft problem med synkroniseringen men det ser ut att vara ett problem som är löst. Skriver du in något i Fantastical så dyker det upp i dina övriga enheter inom några minuter.

Med alla dessa lovord så är det trots det inte den kalender som jag använder och har valt att fortsätta att använda. Det är inbyggda Calendar/Kalender. Anledningen är hucudsakligen integrering. Apples egna, inbyggda program är mer integrerade och de passar bättre in i iOS och macOS än utmanarna, tredjepartsprogrammen. Speciellt märks det i iOS där Calendar väljs i vissa lägen, trots att du använder Fantastical. Problemet ligger alltså mest på Apples sida och lösningen vore en integrering fullt ut där jag kan välja standardprogram.

Betyg

Program: Fantastical 2
Utvecklare: Flexbit
Pris: 519 kronor
Betyg:

What’s New in Fantastical 2

Version 2.5.6:

  • Added support for Tabloid and Tabloid Oversize paper sizes when printing
  • Fixed control-clicking in the Day, Week, or Month view sometimes causing a mouse drag to begin
  • Fixed completed reminder checkbox appearing the wrong color in some situations
  • Various fixes and improvements
Requirements for Fantastical 2
  • Intel, 64-bit processor
  • OS X 10.11 or later

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This