Du blir uppringd av en förtroendeingivande röst som hävdar att hen ringer från din bank. Sedan serveras du en historia om att du antingen kan koppla en ny tjänst till ditt konot, alternativt att något inträffat på ditt konto.

Bedragaren försöker få dig att öppna kontot och logga in med Bank ID. Gör du det så kommer bedragaren åt ditt konot och du kommer att bli av med dina pengar. Det är polisen som lagt ut en inspelning gjord av ett tilltänkt offer som inte går på bedrägeriet.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This