Här är de bästa Officepaketen

Här är de bästa Officepaketen

Det finns gott om alternativ om du är på jakt efter ett riktigt bra Office-paket. Flera av dem helt gratis så det finns ingen anledning att springa iväg och lägga pengar på Microsofts paket.

Generellt så fungerar de flesta av de här paketen som fullvärdiga och utmärkta ersättare i två av tre fall. Akilleshälen i de allra flesta fall är kalkylarken där Excel är ensam mästare och ensam på tronen. Det finns inget kalkyleringsprogram som kan utmana på allvar så är det avancerade kalkylark du ska bygga upp så skaffa åtminstone Excel.

Ordbehandling är inga problem, inte ens att läsa in Word-dokument eller skicka dem. När det gäller grafiska visningsprogram så anser jag att Keynote är överlägset PowerPoint och det finns andra värdiga utmanare.

Pages, Keynote och Numbers

Det här är Apples paket som numera följer med helt gratis med varje iPhone, iPad och Mac som du köper. Keynote är som sagt bättre än PowerPoint, Pages ordbehandlaren har det du kan behöva medan Numbers är fullt kompetent men inte i Excel-klass. Finns för OS X och iOS med synkronisering mot WebDAV och iCloud. Det finns också en helt molnbaserad version på iCloud.com om du vill slippa att installera program eller appar.

LibreOffice

LibreOffice är utbrytarna från OpenOffice. Du har tre kraftfulla fullt tillräckliga program om du inte ska skapa väldigt avancerade dokument, visningar och kalkyler. Kompatibelt med Microsoft Office.

Open365

Det här är den molnbaserade versionen av LibreOffice, lite enkelt uttryckt. Du jobbar hela tiden mot ett moln och jobbar via din webbläsare. Du installerar inga program med andra ord.

Apache OpenOffice

OpenOffice lämnades över i stiftelsen Apaches händer för ett tag sedan och numera är det Apaxhe som driver och sköter utvecklingen tillsammans med en skara entusiaster.

Rekommendera

Skulle jag rekommendera ett paket så skulle det utan tvekan vara Apples eget. Du får paketet, de tre programmen, med på köpet då du köper Apple-prylar och programmen/apparna finns för iPhone, iPad och Mac.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här