En nyhet i macOS Mojave är möjligheten att använda det som kallas Dark Mode – alltså ett mörkt läge. I denna första version så kan du inte ställa in att mörkt/ljust läge ska bytas beroende på vad klockan är och du kan inte heller styra vilka program som ska vara ljusa eller mörka.

Två appar löser båda dessa “problem” – Grey och NightOwl.

NightOwl

NightOwl är ett litet program som du kan använda för att styra när på dagen Dark Mode ska aktiveras, eller när du vill ha din Mac i ljust läge,

NightOwl will toggle the Dark/Light Modes based on your chosen time. You only have to set it up once, then it will run in the background.

Want your Mac to be in Dark Mode during night and switched back to Light Mode, when the sun rises? NightOwl does the work for you.

It only takes you a second to switch between Mojaves Dark/Light Modes by using the Hotkeys. Press, “Huuhuuhhh”, dark. – that easy

NightOwl

Gray

Personligen så tycker jag att visa program helt enkelt inte fungerar i mörkt läge. Pages som du skriver text med är ett exempel. Inställningar är ett annat. I macOS Mojave så kan du bara ställa antingen eller – ljus eller mörkt läge och det är det “problemet” som Gray löser. Med Grey så kan du ställa in varje enskilt program och även Finder och inställningar i macOS Mojave.

Ever wanted to have light and dark apps live side-by-side in harmony? Well, now you can. With Gray you can pick between the light appearance and the dark appearance on a per-app basis with the click of a button.

To quote the late Michael Jackson:

It don’t matter if you’re black or white

Gray

 

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This