littleDarkr är ett program, gratis, som du kan använda för att skapa ett Dark Mode även i äldre versioner av macOS.

Little Darkr brings a system-wide dark-mode to Macs (prior to Mojave: esp. macOS X 10.13). With Little Darkrs ‘owl’, you can easily switch not only your dock/menubar, but all your windows appearance to dark: through two simple switches (owls eyes). You could even tell your owl your wish for the exact times of your systemwide dark- and light-mode. an additional slider enables you to greatly reduce all macOS-animations to an absolute minimum – and gain more concentration. It is ideally suited for power-users (less distracting eye-candy).

Features:
 • owl in your menubar, enables:
 • left eye: toggle dark *windows*-color (and back to usual)
 • right eye: toggle dark *menubar- / dock*-color (and back to usual)
 • two clock-sliders to program your dark/light-clock.
 • Attention-Slider: disable and enable MacOS-Animations.
 • Prefs: autostart app at login; make owl moveable; (test) enable ‘nightfall’-animation.

What’s New in littleDarkr

Version 1.5d:

 • Code-cleanup
 • Mojave-adaption; am/pm-autodetect; reduced memory-usage
 • Mojave: restart on some machines to get the ‘menubar/dock-only’-darkmode
Requirements for littleDarkr
 • Intel, 64-bit processor
 • macOS 10.11 or later

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This