Gratistipset: DetectX Swift

Gratistipset: DetectX Swift

DetectX Swift är ett säkerhetsprogram för att kolla upp din Mac. Det är förvisso i betastadiet, för test, men det är ett bra program att kolla upp en Mac med.

Detect X Swift är en efterföljare till samma program men utan efternamnet Swift. Se det som nästa generation.

DetectX Swift is an on-demand security and troubleshooting tool that uses a combination of hardcoded search definitions along with live updates and predictive heuristics to detect both known and unknown threats and issues. It provides the user with multiple analytical capabilities regarding both the system’s current state and changes to its state over time related to its ongoing security and performance.
Like its older relative DetectX, and in-keeping with Sqwarq software’s security philosophy of minimal rights for all products, DetectX Swift does not require administrator privileges to install or run (occasional per-time elevated privileges may be requested for specific operations, namely deleting threats located outside of the user’s home folder or for running diagnostic reports on DetectX Swift itself).

What’s New in DetectX Swift

Version 1.078:

Improved:
  • Internal search criteria have been updated
Fixed:
  • A bug that could prevent the Folder Observer from respecting Managed and User Preferences has been addressed
  • A bug that caused DetectX Swift to search smb file systems mounted as Disk Images has been addressed
Requirements for DetectX Swift
  • Intel, 64-bit processor
  • OS X 10.11 or later

Detect X Swift

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This