Atom är en riktigt bra editor. Konfigurerbar med olika teman och finesser och dessutom helt gratis och utvecklad som Open Source.

Atom är byggt av utvecklare och för utvecklare. Det innebär att du enkelt kan få Atom att se ut som du vll och göra det du vill.

Atom is a desktop text editor application based on web technologies. Like other desktop apps, it has its own icon in the dock, native menus and dialogs, and full access to the file system. Open the dev tools, however, and Atom’s web-based core shines through. Whether you’re tweaking the look of Atom’s interface with CSS or adding major features with HTML and JavaScript, it’s never been easier to take control of your editor.

What’s New in Atom

Version 1.32.1:

Fixed:
  • An issue where the Toggle Line Comments command created the wrong kinds of comments in files with multiple languages
  • Missing syntax highlighting of CSS inside of JavaScript and HTML (atom/language-css#156)
  • Missing syntax highlighting of macro definitions in C code
Fixed missing syntax highlighting classes in several languages when using the new Tree-sitter parsing system:
  • Ruby (atom/language-ruby#244)
  • Go (atom/language-go#158)
  • JavaScript (atom/language-javascript#611, atom/language-javascript#612, atom/language-javascript#614)
  • C (atom/language-c#300)
  • Python (atom/language-python#282)

Requirements for Atom

  • Intel, 64-bit processor
  • OS X 10.8 or later

Atom 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This