CNN och Jim Acosta vann första ronden mot Vita Huset och Donald Trump. Acosta har nu fått tillbaka sin ackreditering sedan en domare funnit att tillståndet dragits in utan att Vita Huset hört CNN eller Acosta och ytan att ha följt den process som krävs.

Domaren, U.S. District Court Judge Timothy J. Kelly, konstaterade att Vita Huset inte följt den föreskrivna processen och gav tillbaka CNN ackrediteringen. Det är också intressant att konstatera att Timothy J. Kelly nyligen tillsats, av Donald Trump.

Processen

Den process som ska följas handlar om att Vita Huset måste ge CNN och Acosta en möjlighet att göra sin sak hörd, inte bara helt godtyckligt dra in tillstånd och ackreditering. Domaren, Timothy J. Kelly, motiverade inte sitt beslut skriftligen och tillade muntligt att hans beslut inte per automatik innebär att Vita Huset och Donald Trump har brutit vare sug mot några agar eller inskränkt CNNS möjligheter att arbeta i enligt med den amerikanska konstitutionen.

Rond 1 gick hur som helst till CNN, om än tillfälligt.

Macken X: Vita Huset använder manipulerad video för att motivera avstängning av journalist


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här