CNN och Jim Acosta vann första ronden mot Vita Huset och Donald Trump. Acosta har nu fått tillbaka sin ackreditering sedan en domare funnit att tillståndet dragits in utan att Vita Huset hört CNN eller Acosta och ytan att ha följt den process som krävs.

Domaren, U.S. District Court Judge Timothy J. Kelly, konstaterade att Vita Huset inte följt den föreskrivna processen och gav tillbaka CNN ackrediteringen. Det är också intressant att konstatera att Timothy J. Kelly nyligen tillsats, av Donald Trump.

Processen

Den process som ska följas handlar om att Vita Huset måste ge CNN ich Acosta en möjlighet att göra sin sak hörd, inte bara helt godtyckligt dra in tillstånd ich ackreditering. Domaren, Timothy J. Kelly, motiverade inte sitt beslut skriftligen och tillade muntligt att hans beslut inte per automatik innebär att Vita Huset och Donald Trump har brutit vare sug mot några agar eller inskränkt CNNS möjligheter att arbeta i enligt med den amerikanska konstitutionen.

Rond 1 gick hur som helst till CNN, om än tillfälligt.

Macken X: Vita Huset använder manipulerad video för att motivera avstängning av journalist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This