Amerikanska CIA har sammanställt sin rapport rörande mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi och i rapporten sägs att mordet begicks på order av kronprinsen Mohammed bin Salman.

Rapporten blir ovälkommen huvudvärk för Donald Trump som nu hamnar i en sits där en nära bundsförvant har mördat en av sina egna kritiker på det egna konsulatet och på direkt order av en av landets högsta styrande, Mohammed bin Salman.

The C.I.A. has believed for weeks that Prince Mohammed was culpable in Mr. Khashoggi’s killing but had been hesitant to definitively conclude that he directly ordered it. The agency has passed that assessment on to lawmakers and Trump administration officials.

New York Times

Saudiarabien är en av USAs närmaste i regionen och ett land som både USA och Donald Trump gör stora affärer med. Det är ett land som Trump vid flera tillfällen har sagt att USA ska ha goda relationer med.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This