Amerikanska CIA har sammanställt sin rapport rörande mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi och i rapporten sägs att mordet begicks på order av kronprinsen Mohammed bin Salman.

Rapporten blir ovälkommen huvudvärk för Donald Trump som nu hamnar i en sits där en nära bundsförvant har mördat en av sina egna kritiker på det egna konsulatet och på direkt order av en av landets högsta styrande, Mohammed bin Salman.

The C.I.A. has believed for weeks that Prince Mohammed was culpable in Mr. Khashoggi’s killing but had been hesitant to definitively conclude that he directly ordered it. The agency has passed that assessment on to lawmakers and Trump administration officials.

New York Times

Saudiarabien är en av USAs närmaste i regionen och ett land som både USA och Donald Trump gör stora affärer med. Det är ett land som Trump vid flera tillfällen har sagt att USA ska ha goda relationer med.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This