Donald Trump kan tänka sig att påföra strafftullar på 10 procent säger han i en intervju med Wall Street Journal. Det skulle i så fall kunna medföra prishöjningar för amerikanska kunder.

Trump-administrationen är just nu indragna i ett eskalerande handelskrig med Kina där USA har infört strafftullar på en rad varor som importeras från Kina. Detsamma gäller varor från Europa och både Kina och EU har svarat med egna strafftullar.

Apples produkter, iPhone, iPad och Mac-datorer fanns inte med på på de listor med varor som skulle drabbas av importavgifter/strafftullar och har fram till nu inte belagts med avgifter när de förs in i USA. Nu säger Donald Trump i en intervju med Wall Street Journal att en lång rad nya produkter kan komma att beskattas med avgifter för import till USA, däribland Apples produkter.

WASHINGTON—President Trump, days before a summit with China’s leader, said he expects to move ahead with boosting tariff levels on $200 billion of Chinese goods to 25%, calling it “highly unlikely” that he would accept Beijing’s request to hold off on the increase.

In an interview with The Wall Street Journal, Mr. Trump suggested that if negotiations don’t produce a favorable outcome for the U.S., he would also put tariffs on the rest of Chinese imports that are currently not subject to duties.

Wall Street Journal (betalvägg)

Osäkert

Nu ska tilläggas att allt är ytterst osäkert, som vanligt när det g’ller Vad Trump gör och vad han sedan faktiskt gör.

He said the tariffs could also be placed on iPhones and laptops imported from China. The administration has been worried about a consumer reaction should such items be subject to levies.

“Maybe. Maybe. Depends on what the rate is,” the president said, referring to mobile phones and laptops. “I mean, I can make it 10%, and people could stand that very easily.”

Det är inte heller säkert att Apple låter de nya avgifterna slå genom fullt ut i konsumentledet.
Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This