På senare tid så har Apples egen statistik gällande lyssningar och nedladdningar för podcasts manipulerats vid flera tillfällen. Apple har nu skickat ut ett mail till flera av de som distribuerar sina podcasts via Apples plattform där Apple säger att de undersöker hur och varför topplistorna har manipulerats.

Apple har gått genom nedladdningar och lyssningar och konstaterat att topplistorna har manipulerats vid flera tillfällen.

Site Manager Reporting

We have received reports of steep consumption declines in reporting. We are investigating these figures as they do not match playback data in Podcast Analytics.

Holiday Submission Schedule

If you plan to release new shows on Apple Podcasts in November or December, be aware of the following periods of delayed submission activity:

  • November 16, 2018, to November 26, 2018

  • December 21, 2018, to January 2, 2019

Manipulationerna har lett till att vanligen toppnoterade podcasts har ramlat långt ned på listan medan små, hittills okända podcasts rusat upp i topp.

Medan Apple nu undersöker det som har hänt så kan viss statistik fördröjas, skriver Apple.

Macken X: Apple korrigerar manipulerade listor för podcasts

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This