Apple utökar nu vissa garantiärenden för iPhone X och för MacBook Pro 13-tums modellen utan Touch Bar. Detta för att kunder kostnadsfritt ska kunna få vissa fel åtgärdade.

Det har konstaterats ett problem med iPhone X som kan leda till att skärmen inte svarar på tryckningar eller att bara delar av skärmen reagerar. Det är ett fel konstaterat som drabbat ett mindre antal användare och har du drabbats så kontakta närmaste återförsäljare för mer information och hjälp.

MacBook Pro

Det har också konstaterats ett fel i mjukvaran på de SSD-diskar på 128 GB och 256 GB som levererats med 13-tums modellen av MacBook Pro, utan Touch Bar. Mjukvaran, Firmware, måste uppdateras, och när det görs så måste disken formateras om. Se till att du har en färsk backup med andra ord innan du lämnar in din dator – kontrollera serienumret först via länken ovan.

Vid sidan av de här garantiprogrammen så kan du som har problem med tangentbordet i 2017 års modeller av MacBook Pro få de problemen åtgärdade utan extra kostnad.

Har du en iPhone 6 eller nyare ich har batteriproblem så finns det en utökad garanti öven för det som löper ut vid årskiftet.