På måndagskvällen släppte Apple en uppdatering av watchOS till versionsnummer 5.1.1 vilken ska åtgärda en synnerligen allvarligt installationsbugg som har drabbat ett antal användare som fått sina klockor obrukbara.

Kort efter det att Apple släppt watchOS 5.1 så kom rapporter från användare som inte lyckats att uppdatera sin klockor. Uppdateringen stannade vid det vita äpplet under uppstart och sedan gick det inte att komma längre i uppdateringen. Klockorna blev helt enkelt obrukbara, “brickade”.

Ersättas

Följden av det blev att klockorna fick skickas in till Apple för att åtgärdat eller helt enkelt ersättas. Tilläggas kan att problemen enbart drabbade Apple Watch 4, den senaste modellen.

Nu finns watchOS 5.1.1 att ladda ned. En uppdatering som ska åtgärda installatonsbuggen och som inte ska leda till en obrukbar telefon. Du laddar ned uppdateringen direkt i Apple Watch Companion, appen som du har i din iPhone. Uppdateringen rekommenderas för alla användare, även om du installerat watchOS 5.1 utan problem.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This