På måndagskvällen släppte Apple en uppdatering av watchOS till versionsnummer 5.1.1 vilken ska åtgärda en synnerligen allvarligt installationsbugg som har drabbat ett antal användare som fått sina klockor obrukbara.

Kort efter det att Apple släppt watchOS 5.1 så kom rapporter från användare som inte lyckats att uppdatera sin klockor. Uppdateringen stannade vid det vita äpplet under uppstart och sedan gick det inte att komma längre i uppdateringen. Klockorna blev helt enkelt obrukbara, ”brickade”.

Ersättas

Följden av det blev att klockorna fick skickas in till Apple för att åtgärdat eller helt enkelt ersättas. Tilläggas kan att problemen enbart drabbade Apple Watch 4, den senaste modellen.

Nu finns watchOS 5.1.1 att ladda ned. En uppdatering som ska åtgärda installatonsbuggen och som inte ska leda till en obrukbar telefon. Du laddar ned uppdateringen direkt i Apple Watch Companion, appen som du har i din iPhone. Uppdateringen rekommenderas för alla användare, även om du installerat watchOS 5.1 utan problem.