Apple Watch är en av Apples mest populära produkter och ända sedan lanseringen och den första modellen så har möjligheterna att bygga upp egna urtavlor varit minst sagt strikt. Det är dags att släppa in andra nu Apple, både kunder, användare och utvecklare.

Det är inte så att det saknas urtavlor, för det gör det inte. Det är inte det att du inte kan lägga in dina egna bilder och annat, för det kan du. Det handlar om att du inte kan bygga upp en urtavla från grunden och upp.

Siffror

En klocka för mig ska berätta tiden och är det min Apple Watch så vill jag att den ska berätta tid, datum och en massa annat men jag vill ha siffror. Jag vill ha siffror på urtavlan inte designmässigt eleganta streck därför jag då måste fundera på om det är tio eller elva. Jag är ingen anhängare av en klocka med visare och så bara streck, om ens det, som ska indikera, antyda tiden.

Jag vill snabbt kunna se vad klockan är, inte gissa, oavsett hur läcker design det än må vara.

Tredjepart

Apple lägger till nya urtavlor ganska regelbundet men de lider av samma fel – de saknar siffror eller så får jag inte lägga till mer information än vad Apple har bestämt.

Det är dags att släppa in tredjepart nu Apple. Släpp klockan fri. öppna den så att vi kan bygga våra egna urtavlor och när ni ändå håller på – öppna upp iOS så att vi kan skapa egna, rörliga bakgrunder och detsamma när det gäller de dynamiska bakgrunderna i macOS.

Släpp in oss!

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This