”Ja, det finns wi-fi!”, först ett utrop och sedan kopplas telefonen, surfplattan eller datorn upp på ett osäker, oskyddat och sannolikt långsammare nät.

Låt oss börja med säkerheten.

Ett öppet nät, på ett café, ett hotell eller liknande är ett oskyddat nät. Du vet inte vilka andra som använder samma nät och du vet inte ens om det är ett öppet, riktigt nät eller om det är en fälla. Med fälla menas ett falsk nät, uppsatt för att locka folk till sig och samla in deras information. Det tillhör vanligheterna men ett öppet nät innebär uppenbara säkerhetsrisker som du inte bör exponera dig för.

Säkrare

Dessutom så har du ett säkrare och sannolikt snabbare alternativ i din iPhone. Koppla upp dug via din iPhone så har du en krypterat uppkoppling och dessutom en snabbare uppkoppling som du inte delar med en massa andra i samma omfattning.

 

Share This