Shaun Murphy är en briljant kirurg men han har ett problem – han har svårt att umgås med andra och han säger det han tänker, direkt och utan filter. Shaun Murphy har också autism vilket gör honom till en blixtsnabb diagnostiker men till priset av att han är helt genomärlig vilket vi inte är riktigt vana vid.

The Good Doctor utspelar sig i en bekant sjukhusmiljö men det är en tv-serie som skiljer sig från alla de övriga i ett träffsäkert gestaltande av Freddie Highmore som spelar Shaun Murphy.

Du hittar serien på ViaPlay och den andra säsongen har precis rullat igång.

The Good Doctor – ViaPlay

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This