Den minst sagt luggslitne före detta polisen Tom Stilton kontaktas av den blivande polisen Olivia Rönning. Det är starten på tv-serien som nu är inne på sin andra säsong.

En ung, envis men oerfaren aspirant möter en före detta polis, som driver runt på gatorna som hemlös. Tom Stilton är så långt ifrån de stereotypa polisrollerna som du kan komma och han gestaltas av Kjell Bergqvist som ger trovärdighet till en kantstött själ som inte vill ha med det omgivande samhället att göra.

Olivia Rönning spelas av Julia Ragnarsson och hon inte bara ger sin roll trovärdighet utan hon bygger också ett ovanligt samspel med Bergqvist.

Springfloden bygger på Rolf och Cilla Börjlinds roman med samma namn och du hittar båda säsongerna på SVT Play och säsong 1 på CMore.

TV-tipset – Springfloden

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This