Förra vändan då Donald Trump bestämde sig för att inför straffavgifter på importerade kinesiska varor så undantogs Apples produkter. Nu kommer nya uppgifter som säger att Trump-administrationen förbereder nya avgifter och den här gången finns inga undantag.

Det innebär att Apples produkter kommer att beläggas med straffavgifter för att kunna tas in i USA vilket betyder dyra produkter för de amerikanska konsumenterna på Apples hemmamarknad.

The U.S. this year has already imposed tariffs on $250 billion in trade with China. Ten percent tariffs on $200 billion in imports that took effect in September are due to increase to 25 percent on Jan. 1. Trump has also threatened to impose tariffs on the remaining goods imports from China, which last year were worth $505 billion.

Bloomberg

Europa

För oss i Europa så innebär de amerikanska straffavgifterna och strafftullarna på kinesiska lite eller ingenting i ett kortare perspektiv. På sikt, om handelskriget eskalerar och drar ut på tiden så kan det innebära att amerikaner väljer att köpa exempelvis hemelektronik, däribland Apples produkter utomlands.