Donald Trump anklagar medierna för att själva vara ansvariga för den senaste tidens händelser och utan att säga det direkt och rakt ut så anklagar Trump medierna för ansvar för de bomber som skickats till Trump-kritiker, demokratiska politiker och till redaktioner.

Trump tar inte på sig något som helst ansvar för din hårda retorik och för ständiga attacker på en rad redaktioner och medier, främst CNN, New York Times och Washington Post. Trump svär sig fri från all kritik och hävdar att medierna anklagar honom för att vara direkt ansvarig.

Svarat

CNN har svarat med att klargöra sin kritik som går ut på att mediernas rapportering förvrängs i händerna på, inte bara Donald Trump, utan även resten av Vita Huset. Detta sedan Vita Husets pressekreterare hävdat att CNN gör Trump direkt ansvarig för bomberna.

Diskussioner

Ett problem i diskussioner med Donald Trump och hela hans administration är att det som sägs regelbundet förvrids och vantolkas. Mediernas rapportering överdrivs, korrekt rapportering avfärdas som “Fake News” bara därför att innehållet inte gillas av administrationen sedan alla dessa lögner. Alternativa fakta som bara kastas fram som om de vore sanningar.

Vid samma presskonferens (ovan) så hävdade Vita Husets pressekreterare tre gånger att Trump vann valet med en majoritet av rösterna, alla röster. Donald Trump förlorade det som kallas “The Popular Vote”, alltså det sammanlagda antalet röster med över tre miljoner röster. Hillary Clinton fick mer än tre miljoner fler röster än Donald Trump. Det amerikanska systemet med elektorsröster gör att den som vunnit flest delstater och rätt delstater trots det kan väljas till president.

Så här fortsätter det – dag efter dag med nya lögner, nya påhopp och nya attackler på medierna.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This