Ibland blir det helt enkelt för enkelt och så uppenbart att avslöja Donald Trumps lögner att det är pinsamt. New York Times avslöjade nyligen att Trump använder flera telefoner varav åtminstone en är oskyddad. Detta i strid med Secret Service regelverk. I ett inlägg på Twitter förnekar Trump tidningens uppgifter och han gör det med en iPhone som sannolikt är, just det, oskyddad.

New York Times artikel hävdar också att andra länder avlyssnar Trumps samtal. Kina pekas speciellt ut.

WASHINGTON — When President Trump calls old friends on one of his iPhones to gossip, gripe or solicit their latest take on how he is doing, American intelligence reports indicate that Chinese spies are often listening — and putting to use invaluable insights into how to best work the president and affect administration policy, current and former American officials said.

New York Times

Fångas upp

Trump tillbakavisar tidningen uppgifter och för tydlighetens skull ska tilläggas att New York Times inte påstår att den oskyddade telefonen hackats och att den avlyssnas på det sättet. Det är mer sannolikt att samtalen fångas upp i luften så att säga.

Framgår

Trump hävdar att han sällan använder en mobiltelefon men det framgår tydligt av hans twittrande att han i lägsta grad använder en mobiltelefon. Merparten av allt hans twittrande postas från Twitter för iPhone.

Oskyddad

Fundera nu över huvudsida det är sannolikt att en skyddad telefon som skyddats enligt underättelsetjänsten och Secret Service instruktioner innehåller appar för sociala medier, däribland Twitter?

Kom då ihåg att en sådan telefon inte får lagra några kontakter och att merparten av funktioner för att skriva in information och lagra information slagits av. Lägg sedan till att de här skyddade telefonerna regelmässigt byts ut, av säkerhetsskäl. Skulle Secret Service då tillåta att Twitter för iPhone installeras, med alla möjligheter för att skriva inlägg, lagra inlägg skicka och ta emot privatmeddelanden?

Tillåt  mig tvivla så här har vi en president som ska tillbakavisa tidningsuppgifter och när han gör det så bekräftar han New York Times uppgifter.

Nu kan vi ju välja vad tror på här så låt oss för debatten skull tro på Trump att han bara använder en mobiltelefon, en iPhone mycket sällan. Vi kan ju också tro på att det är tillåtet och möjligt att installera Twitter på en skyddad telefon. Jag betvivlar det, som sagt, men jag mycket väl ha fel. Då återstår påståendet om att Trump sällan använder en mobiltelefon. Det vet vi att han inte gör eftersom ett mycket stort antal av hans inlägg på Twitter postas via en iPhone.

Här finns det plats för en golfapplåd.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This