Efter flera års strid så ger nu Telia upp kampen för fri surf till sociala medier för sina kunder. Post och Telestyrelsen kritiserade Telia redan 2016 för för erbjudandet och i september i år så fälldes Telia i Förvaltningsrätten.

Erbjudandet har inneburit att Telia har prioriterat vissa sociala medier och musiktjänster och kunderna har kunnat surfa och använda tjänsterna även sedan deras surfpott tagit slut. Något som stridet mot nätneutralitetsprincipen som säger att all trafik ska hanteras lika.

Nu har Telia beslutat att följa Förvaltningsdomstolens utslag och erbjudandet dras nu tillbaka.

SVT

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This