Försöken att få ett klart och tydligt besked av de svenska operatörerna när det gäller eSIM har varit om inte fruktlösa så nästintill. Telia lämnar nu beskedet att det kan ske “någon gång under 2019”.

Idag är det bara Tre som har stöd för eSIM, digitala SIM-kort, men då bara för Apple Watch. Telia, HaleBop, Tele 2 och övriga har inte stöd för eSIM överhuvudtaget. Det fanns förhoppningar om att eSIM skulle komma i samband med lanseringen av. nya Apple Watch, den fjärde generationen som ju som bekant har stöd för LTE med eSIM.

Det har för övrigt även den tredje generation av Apple Watch, ska tilläggas.

Icke-besked

Det har dock inte kommit några vettiga besked och framför allt inte några besked som tyder på att det kan ligga inom den närmaste framtiden. Jag har själv frågat Telias/HaleBops support vid flera tillfällen men aldrig fått något närmare besked, förrän nu då Telia meddelar att “Telia siktar på en lansering under 2019”. Det är detsamma som någon gång gång under årets 12 månader. Det är så nära ett icke-besked som du kan komma.

Övriga operatörer svarar bara att de för tillfället inte har några besked att lämna.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This