Försöken att få ett klart och tydligt besked av de svenska operatörerna när det gäller eSIM har varit om inte fruktlösa så nästintill. Telia lämnar nu beskedet att det kan ske “någon gång under 2019”.

Idag är det bara Tre som har stöd för eSIM, digitala SIM-kort, men då bara för Apple Watch. Telia, HaleBop, Tele 2 och övriga har inte stöd för eSIM överhuvudtaget. Det fanns förhoppningar om att eSIM skulle komma i samband med lanseringen av. nya Apple Watch, den fjärde generationen som ju som bekant har stöd för LTE med eSIM.

Det har för övrigt även den tredje generation av Apple Watch, ska tilläggas.

Icke-besked

Det har dock inte kommit några vettiga besked och framför allt inte några besked som tyder på att det kan ligga inom den närmaste framtiden. Jag har själv frågat Telias/HaleBops support vid flera tillfällen men aldrig fått något närmare besked, förrän nu då Telia meddelar att “Telia siktar på en lansering under 2019”. Det är detsamma som någon gång gång under årets 12 månader. Det är så nära ett icke-besked som du kan komma.

Övriga operatörer svarar bara att de för tillfället inte har några besked att lämna.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This