As of 2018, there are around 2.5 billion smartphone users in the world. If we broke open all the newest phones and split them into their component parts, that would produce around 85,000 kg of gold, 875,000 of silver, and 40,000,000 of copper. How did this precious cache get into our phones–and can we reclaim it? Kim Preshoff investigates the sustainability of phone production. [TED-Ed Animation by Compote Collective].

 

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This