Ghostbusters World finns nu i App Store och det är ytterligare ett spel som använder det som kallas förstärkt verklighet, augmented reality, likt Pokémon GO och andra spel. Du ser spökena som du ska fånga i din egen omgivning och spelet kombinerar sin egen grafik med det du ser i din kamera.

Ghostbusters World bygger på filmerna och du möter huvudpersonerna liksom flera av de mer kända spökena. Ditt uppdrag är, naturligtvis, att jaga och fånga spöken. Du har lasergeväret och de speciella fällorna i din arsenal av prylar. Tycker du inte att de räcker spå kan du köpa till saker i den interna butiken.

Egen omgivning

I stora drag samma upplägg som Pokémon GO med andra ord men den skillnaden att i Ghostbusters så används AR-läget mera konsekvent. Varje gång du ska fånga ett spöke så gör du det i din egen omgivning. Precis som i Pokémon GO så är spökena olika svåra att fånga och svårighetsgraden stegras vartefter du tar dig uppåt i graderna.

Du känner igen musiken, ljuden, grafiken och alla figurerna från filmerna och det är viktigt att du känner igen dig. Det är en del av hela spelets karaktär.

Enkelt

Som spel betraktat så är Ghostbusters World ett ganska enkelt spel med en låg inlärningströskel vilket gör att de flesta snabbt komme igång och kan fånga sitt första spöke – sedan blir spelet allt svårare.

Ghostbusters World är ett riktigt roligt spel och har du tröttnat på något av de andra AR-spelen så rekommenderas Ghostbusters. Har du sett filmerna så känner du ingen allting. Har du inte gjort det så kan du spela med stort nöje i alla fall som spökjägare.

Ghostbusters World

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This