Jerry Gamblin har tagit sig en närmare titt på Googles smarta högtalare och hittat flera säkerhetsproblem med enheten. Den kan exempelvis startas om med ett kommando, utifrån.

Till att börja med så har Google Home Hub flera portar öppna ut mot nätet, naturligt i och med att enbeten ska lyssna efter ord, kommandon och sedan skicka dem vidare.

Gamblins genomgång visar att det går att läsa ut information från enheten, förutsätta att du tar dig på in på samma lokala nätverk. Det gör att riskerna och exponeringen inte är överdrivet dramatiska men en enhet som lyssnar, som, samlar in data borde ha bättre säkerhet än så här menar Jerry Gamblin.

I am genuinely shocked by how poor the overall security of these devices are, even more so when you see that these endpoints have been known for years and relatively well documented.

I usually would have worked directly with Google to reboot these issues if they had not previously disclosed, but due to the sheer amount of prior work online and committed code in their own codebase, it is obvious they know.

Jerry Gamblin

 

 

 

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This