Genom att framställa fiktiva berättelser som verkliga nyheter skapar sajten Newsner engagemang på sociala medier. Men hur påverkar det trovärdigheten för medier?

”Det är en fiktivt berättelse – men budskapet är ändå viktigt”. Med den typen av formuleringar sprider den stora mediekanalen Newsner påhittade historier sida vid sida med vanliga nyheter. Men i sociala medier gör de ingen skillnad på materialet.

Metro

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This