Nya versioner och uppdateringar har alltid inneburit ett problem för utvecklare i Mac App Store ich App Store. Kunder och användare förväntar sig uppdateringar, gratis, under lång tid vilket betyder att utvecklarna inte får några intäkter. Tweetboot testar nu ett nytt sätt att få betalt – dricks.

När App Store lanserades så etablerades också nya priser, nya mycket låga priser. Kort efter lanseringen gick det också upp för utvecklare av appar att det inte fanns någon möjlighet att ta betalt för uppdateringar, inte ens för större uppdateringar. Det finns inte heller någon möjlighet i App Store att ta ett pris för nya användare och ett lite lägre pris för användare som vill uppgradera. Uytvecklare har därmed vissa svårigheter att få betalt för det jobb de lägger ned.

Prenumerationer

Apples svar och rekommendation är att gå över till en prenumerationsmodell där du som kund och användare betalar en fast summa regelbundet för att använda appen eller programmet. En populär lösning bland utvecklade men en inte alls lika uppskattad modell bland användarna. Den summa per månad som du som användare till slut får betala tenderar till att dra iväg och bli ganska hög med tiden.

Tweetbot, ett av de bästa och mest populära programmen och apparna för Twitter provart nu en ny modell – dricks.

Det är egentligen “in-app purchase” och som belöning så kan får du fem nya teman som du kan välja i appen/programmet. Du kan själva välja hur mycket du vill lämna i dricks och du kan skicka över dricks till utvecklarna hur många gånger du vill.

Tweetbot

Macken fluktar in Tweetbot

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This