Facebook har nu korrigerat siffrorna uppger att runt 29 miljoner användare drabbats i vid intrånget då obehöriga kom åt använder-information som kan ha kladdats ned och stulits. Så har kan du kontrollera om du är drabbad.

Det var den 25 september som Facebook upptäckte att vissa funktioner i plattformen kan ha missbrukats och att obehöriga kan ha kommit över användardata. Inledningsvis så talades det om 90 miljoner användare mend et har ju justerats ned till 30 miljoner användare.

En bugg och en säkerhetssvaghet i funktionen att byta användare för att titta på sidor som du administrerar har missbrukats, skrev Facebook när intrånget upptäckts och funktionen har slagits av.

Så kollar du

Facebook har lagt ut information om intrånget på den sidan anges också om du kan ha drabbats. Du kan själv se om du ingår i skaran av de 30 miljoner som kan ha fått sina information stulen.

Kolla om du har drabbats

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This