Facebook har nu korrigerat siffrorna uppger att runt 29 miljoner användare drabbats i vid intrånget då obehöriga kom åt använder-information som kan ha kladdats ned och stulits. Så har kan du kontrollera om du är drabbad.

Det var den 25 september som Facebook upptäckte att vissa funktioner i plattformen kan ha missbrukats och att obehöriga kan ha kommit över användardata. Inledningsvis så talades det om 90 miljoner användare mend et har ju justerats ned till 30 miljoner användare.

En bugg och en säkerhetssvaghet i funktionen att byta användare för att titta på sidor som du administrerar har missbrukats, skrev Facebook när intrånget upptäckts och funktionen har slagits av.

Så kollar du

Facebook har lagt ut information om intrånget på den sidan anges också om du kan ha drabbats. Du kan själv se om du ingår i skaran av de 30 miljoner som kan ha fått sina information stulen.

Kolla om du har drabbats