Sitter du med macOS Mojave under skalet på din Mac så har du en ny funktion som gör det mycket enkelt att ta en bild och i en och samma funktion importera den direkt till din dator.

Högerklicka på skrivborder i din Mac så finns funktionen där. Du kan välja vilken av dina enheter som du ska använda, din iPhone eller din iPad.

Du kan ta ett foto eller scanna in ett dokument. Det senare är som bekant en inbyggd funktion i iOS och Notes numera och nu har du alltså en direktkoppling mellan din iPhone/iPad och din dator.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This