Nu har ett av de bästa bildredigeringsprogrammen uppdaterats

Nu har ett av de bästa bildredigeringsprogrammen uppdaterats

Pixelmator är ett av marknadens bästa bildredigeringsprogram för Mac. Så bra att det på allvar kan utmana Adobe Photoshop på mer än en punkt, inte minst priset.

Pixelmator kan enklast beskrivas som Photoshops lillebror. Inte riktigt samma utbyggda funktioner, inte samma stöd för banor, friläggningar och lager men programmet räcker långt för de allra flesta och det är ett vida överlägset alternativ till Gimp

Läsa in

Pixelmator kan läsa in de flesta Photoshop-filer och det startar oänligt mycket snabbare. För dig som är fotograf så lär det räcka långt. Det kan bli något svårare för dig som skapar grafik, har behov av en avancerad lagerhantering, actions, friläggningar och banor. Här räcker Pixelmator inte riktigt till. Den bästa jämförelsen kan vara PaintShopt Pro på Windows-sidan. Mindre, snabbare,billigare men med funktioner som ligger ganska nära Photoshop.

Pixelmator är motsvarigheten för Mac OS X.

Snabbare

Pixelmator kan läsa in de flesta Photoshop-filer och det startar oänligt mycket snabbare. För dig som är fotograf så lär det räcka långt. Det kan bli något svårare för dig som skapar grafik, har behov av en avancerad lagerhantering, actions, friläggningar och banor. Här räcker Pixelmator inte riktigt till.

Verktygen både ser ut som i Photoshop och de ser likadanna ut. Det är med andra ord inga problem att snabbt komma igång med Pixelmator. Kör du Photoshop i dag så är det ingen större affär med att byta program.

iOS

Pixelmator finns för OS X och för iOS vilket betyder att du kan ha ett och samma redigeringsprogram i din iPad, iPhone och i din dator. Ett program, ett bildformat för alla dina enheter.

Nu har Pixelmator uppdaterats med en plugin för Apples Photos/Bilder vilket betyder att du snabbt och enkelt kan koppla programmet till Apples bildhanteringsprogram.

Är du på jakt efter ett snabbt, billigt och effektivt program så missa inte Pixelmator. Det klarar det mesta, räcker till det mesta och du kan som sagt koppla det till Photos.

What’s New in Pixelmator

Version 3.7.6:

  • Added a number of fixes to improve compatibility with future versions of macOS
  • If the only remaining layer in an image is an empty group, it will no longer be possible to ungroup it and end up with a completely empty document
  • Fixed an issue with merging clipping masks – merging only clipping masks would create an empty layer. Now, any merged clipping masks will keep their content and remain attached to the layer they’re clipping
  • Fixed an issue with restoring clipping masks after undoing a merge action
Requirements for Pixelmator
  • Intel, 64-bit processor
  • OS X 10.11 or later

Länkar

Pixelmator för OS X

Pixelmator för iOS

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This