Du har en installation, en image-fil men du vill inte ha ut allt innehåll, alla filer – bara några. Det är det som Pacifist kan göra och hjälpa dig med.

Pacifist opens up .pkg installer packages, .dmg disk images, .zip, .tar. tar.gz, .tar.bz2, .pax, and .xar archives and more, and lets you extract or install individual files out of them. This is useful if you need to install just one file out of a package instead of the entire package (for example, if you deleted your Preview application and need to reinstall it, but not the whole operating system), or if you want to inspect a downloaded package to see what it will do before installing it. Pacifist can also load some archive types over HTTP, in case you want to extract just a single file from a large .zip archive without waiting for the entire archive to download. Finally, Pacifist can examine the kernel extensions installed in your system to let you see what installer installed them, and whether the installer was made by Apple or a third-party.

What’s New in Pacifist

Version 3.6.1:

  • Works around a bug in Mojave’s productbuild that sometimes writes corrupt data into package files
  • Fixes a rare hanging bug when extracting from a small number of packages
  • Works around some other Mojave bugs
Requirements for Pacifist
  • Intel, 64-bit processor
  • OS X 10.8 or later

Pacifist

Packa upp

Så med Pacifist kan du täppan en image-file, lista innehåller och sedan följa vilka filer du vill packa upp.

Pacifist kostar 20 dollar att registrera.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This