Den nya versionen av Pokémon GO, appen, har precis lagts upp som en APK-fil och en titt i koden avslöjar här finns inte bara spår av en generation 4 utan grafik, bilder och annat som hör samman med nya Pokémons i spelet.

I koden finns 107 nya Pokémons med som ingår i en fjärde generation, Sinnoh-regionen, med vilket inte ska tolkas som att alla nay Pokémons kommer att släppas samtidigt. Ljud, grafik och annat som tillhör respektive figur finns också med i koden. Grafik och kod för Sinnoh finns även med i Pokédex.

The Silph Road

Grafik

Den nya versionen innehåller också en rad buggfixar, både vad gäller funktioner och grafiken/designen. Nu ska exempelvis notiser inte täcka ikonen för Pokémon GO Plus längre. AR+ kommer nu även för Android, till nyare telefoner och nyare versioner av Android. För oss som använder iOS så har ARKit uppdaterats till den senaste versionen vilket förhoppningsvis ska ge en bättre och stabilare funktion.

Notiser samlas också i det som brukar kallas “stacks” – samlade notiser ungefär som i iOs 12.

En box finns också med, prydligt inslagen och frågan är vad det är får vi kanske svar på i framtiden. Just nu så vet vi inte.

Nätverk

Det ser också ut som att Niantic går vidare med tester av en del nya nätverksfunktioner som sannolikt handlar om att minska just det problemet – nätvärk.

Ut och jaga nu!

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This