Under sommaren så kom analyser och beräkningar som pekade åt ett och samma håll – antalet spelare ökade och nu spelade fler Pokémon GO än på länge.

Niantic är som bekant tystlåtna och har inte kommenterat beräkningarna som pekar mot att antalet spelare fördubblades under våren och sommaren. Nu spelar fler Pokémon GO och antalet spelare har bara varit fler kort efter lanseringen.

En fylld park

Det är alltid svårt att bedöma antalet spelare under ett event eller en Community Day. Vi spelar på olika platser, vi rör oss hela tiden och vi spelar vid olika tidpunkter. Mitt under Community Day igår så var det en T5-traid mitt i centrala Skellefteå. Inget konstigt med. Det höänder snart sagt vid varenda Community Day men gårdagens raid var annorlunda sett till antalet spelare.

Jag försökte att räkna lite snabbt och uppskattade antalet spelare till drygt ett 90-tal, kanske 100 spelare vilket är mycket, väldigt mycket och det är fler spelare på en raid män vad jag varit med om tidigare.

Ta nu detta för vad det är – en iakttagelse och inget statistiskt säkerställt resultat eller vetenskap.

Kompletteras

Nu kan den iakttagelsen kompletteras med fler spelare på Ex Raider, fler nya spelare som namn du ser i gym och fler spelare och större grupper som du faktiskt ser är ute och spelar. Det är också fler nya namn i forum och i Discord.-kanalerna som jag ramlar in i då och då.

Nu har jag ingen koll på hur det ser ut i resten av Sverige men när jag varit nere och spelet nere i Stockholm så säger de spelare jag pratat med samma sak – vi är fler som spelar. När jag spelar i Oslo så har jag också frågat där säger de samma sak – flera nya spelare och spelare som haft en paus har kommit tillbaka.

Jag har nu plöjt igenom reddit och en del andra forum och den samlade bilden är tydlig – jakten på Beldum samlade fler spelare än på mycket länge och Pokémon GO är allt annat än dött som spel.