Jag har jagat Pokémons utan någon egentlig tanke och samlat på mig en duktig samling av Pokémon som mest samlar damm – i den mån påhittade figurer i ett påhittat spel, digital, nu kan samla damm. Dags att storstäda med andra ord.

Jag räknade igenom olika moves, olika kombinationer av förmågor och drog slutsatsen jag nog inte behöver 9 av alla Pokémons och att 10-15 till och med 20 olika figurer av en och samma sort egentligen inte fyller någon vettig funktion. Det är bara en massa halvdana, oanvändbara Pokémon som bara tar plats.

Uppgifter

Dessutom började jag få så dåligt med lagring att jag fick offra en del utvecklingsbara Pokémons som kan vara bra att ha för lösa olika Field Research-uppgifter. Det kan alltid vara bra att ha liten vattentyper, eldtyper och så vidare som du egentligen inte tänker behålla men som du sparar för att snabbt kunna läsa uppgifterna.

Jag behövde alltså frigöra utrymme.

Valet var enkelt – ned på maximalt sex Pokémons av de flesta figurerna så ut med runt tre eller fler. Det skapade plats, massor av plats även om en och annan spelare kanske tycker att jag tappat huvudet med tanke på att jag skickade iväg både Shiny-versioner, Alolan och Legendarys. Även om de kan tyckas vara värdefulla Pokémons så handlade det om Pokémons som låg väl under 80 procent och lägre. De har blivit kvar därför att jag ville ha minst nio av vissa Pokémons.

Platsbrist

Jag har periodvis haft platsbrist och fått städa återkommande, inte mints under Community Day då det snabbt fylls på. Nu får det räcka med sex stycken, Shiny inte inräknade. De som jag räknar med är möjligen åtråvärda som bytesobjekt har jag sparat en ytterligare av. Det har gett massor av extra plats och förvisso färre Pokémons men generellt bättre standard därför att alla de sämre nu har städats ut.

Ut och jaga nu!

Share This