Nu nalkas hösten med ett pågående event, en Community Day och kanske äntligen Generation 4 av Pokémons. Macken X bjuder här på några tips och tricks för dig som spelar – trick som ger mer poäng, fler Pokémons och som tar dig lite snabbare genom nivåerna.

Lucky Egg och Starpiece

De två vanligaste råden – Lucky Egg och Starpiece. Håll koll på om saker kläcks, om du är på väg att bli riktigt bra kompis med någon. I så fall se till att kasta ett Lucky Egg och Starpiece. Detsamma gäller under Community Day och vid raider. Du får mer XP och mer Stardust. Lucky Egg ger dubbelt med XP så raider du ofta tar Lucky Eggs dig snabbt genom nivåerna.

Vänner

Vänner ger inte bara belöningar vartefter ni blir bättre vänner – du får fler bollar vid raider och när ni blir riktigt goda vänner, sista nivån, så kan du dra in 200 000 XP, om du ser till att ha kastat ett Lucky Egg. Välj ut ett ental vänner, spela tillsammans och skicka gåvor fram och tillbaka. Goda vänner lönar sig även i Pokémon Go.

Uppgifter

Field Research och Special Research-uppgifter ger belöningar och du får också chansen att fånga en ovanligt och ibland riktigt bra Pokémon när du har löst alla uppgifter. Ett tips – radera och kasta svåra uppgifter och fokusera på lättare uppgifter. Tänk också på att du bara kan få en badge per dag och du får den först när du klickar på den lästa uppgiften. Har du redan en badge, var smart och spara en löst uppgift till efter dygnskiftet så har du samlat in en badge till.

Lucky Pokémon

Byter du Pokémons ich är på jakt efter Lucky Pokémons så sikta på dina äldre Pokémons. Du ökar dina chanser att få en Lucky Pokémon om du väljer äldre Pokémons att byta med.

Distans

När vi ändå är inne på det här med byten så finns det ett trick om du jagar distans. Hoppa in på Facebook och sikta på en grupp som finns i Australien, Nya Zeeland eller Asien. Be om vänner som du kan byta gåvor med. Varje gåva som ger ett ägg och som kläcks som en Pokémon kan du nu byta med en god, lokal vän, mot vilken Pokémon som helst. Här handlar det inte om att byta till sig en bra Pokémon utan att byta Pokemons som ger distans, avstånd så att du kan smala ihop en miljon kilometer och få medaljen.

Koll

Håll koll på dina Pokémons. Kollar du bara med Pokémon GO så kommer du att få veta att din infångade Pokémon är bra men det finns ett brett spann på strax under 80 procent upp till 100 procent. Vill du sikta på bättre Pokémons ön så måste du kolla dem med en app. Poke Genie är ett bra program för uppgiften. Du slår en skärmbild, startar Poke Genie och sedan får du veta mer exakt hur bra din Pokémon är.

Inför generation 4

Även om det inte finns några tecken på att en fjärde generation kommer i spelet så kommer Niantic att utöka antalet Pokémons i spelet, förr eller senare. Förra året så kom den tredje generationen under hösten/vintern så det finns en viss sannolikhet för att det kan komma en ny generation under november/december.

Med betoning på kan för som sagt, det finns inga tecken på att det är på gång, ännu.

Har du nu massor av Pokémons, kanske för många Pokémons så kan det vara en god idé att städa lite. Städa ut alla Pokémons som du vet att du inte kommer att utveckla. Städa ut alla Pokémons som inte är särskilt användbara. Räknar du lite på det, olika kombinationer, så kommer du sannolikt inte ha nytta av mer än 6-9 Pokémons, oavsett om det är Blissey, Tyranitar eller en Legendary.

Det kan ju vara en god idé att spara någon mer ovanlig Pokémon om du springer på något som vill byta med dig men handlar det inte om att samla så satsa på dina bästa Pokémons.

Spela

Även om det kan te sig rätt självklart så spela, varje dag och fånga minst en Pokémon per dag och snurra minst ett Pokéstop eller ett Gym, per dag. Du får en belöning varje dag och du får en extra belöning den sjunde dagen.

Slutligen spela, gå och fånga Pokémons. Raida och erövra och försvara gym – du vet allt det där som ingår i spelet.

Ut och jaga nu!

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This