Uniloc, ökänt patenttroll, har lämnat in sin tredje stämning riktad mot Apple på lika många veckor. Den här gången handlar det om FaceTime och ett brett patent som ägs av Uniloc.

Upplägget känns igen från ett otal andra stämningar. Ett företag helt utan annan verksamhet än att stämma andra företag med hänvisning till olika patent hävdar att Apple begår intrång i deras rättigheter. I botten ligger ett brett beskrivet, vagt patent som köpts.

Gammalt

Det är dessutom ett gammalt patent från 2003 som första gången registrerades av 3Com, som köptes av Hewlett-Packard några år senare och som slutligen köptes av Uniloc 2017.

When a user initiates a FaceTime call, an encrypted query to connect with another device is sent to an Apple server. If the target is deemed compatible with the FaceTime protocol, a connection is established and the receiving device displays the caller’s identification information.

The suit cites iPhone 4 and later, iPad 2 and later, iPad Mini, the fourth-generation iPod Touch and later, and MacBooks “running OS X and later” as utilizing infringing FaceTime technologies.

AppleInsider

Hits: 65

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This