Netflix växer, och växer och växer och idag står Netflix ensamma för närmare 15 procent av all utnyttjad bandbredd ute på nätet.

Det finns ingen annan enskild applikation eller tjänst som drar så mycket bandbredd, eller som, står för så mycket av trafiken ute på nätet. Youtube kommer närmast som tvåa med drygt 11 procent av bandbredden.

Other media streaming such as embedded video on websites accounts for 13.1%, YouTube, 11.4% and web browsing, 7.8%.

The report also found that gaming and file-sharing are becoming a significant force in traffic volume.

Video accounts for 58% of the total volume of downstream traffic on the internet, followed by web browsing (17%), gaming (7.8%) and social media (5.1%), according to the report.

BBC

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This