En ny trojan, skriven för Android, har hittats ute på nätet. Trojanen, GPlayed, kan ta över din telefon eller surfplatta helt och hållet och kod kan skickas till enheten för att få den att göra precis det en obehörig vill.

Gplayed utger sig för att vara Google Play men då du installerar den så ser trojanen till att skaffa sig fulla rättigheter vilket betyder att din telefoni eller surfplatta nu är i händerna på någon helt annan.

The operator can also inject scripts and send .NET code to the infected Android that GPlayed can compile and execute. it is built using the Xamarin environment for mobile apps and uses a DLL called “eCommon” that “contains support code and structures that are platform independent.”

This model shows a new step on the evolution ladder, where code can migrate from desktop platforms to mobile ones, resulting in a hybrid threat.

Bleeping Computer

Det betyder att det går att skicka kod till enheten, få din telefon eller din surfplatta att köra koden vilket därmed gör att de eller de obehöriga helt tagit över din Android-pryl.

Kapad

En kapad enhet kan skicka meddelanden, samla in information och skicka vidare vilket inkluderar bilder och videor. Då det går att skicka kod tillö en enhet så kan även javascript skickas vilka skulle kunna användas för att stjäla information som användaren matar in i olika fält så som lösenord, bankdata och liknande.

Nu ska sägas att GPlayed inte har hittats i större mängd ute på nätet så den utgör ingen påtagligt hot i skrivande stund men det är en helt ny typ av trojan med nya. mer avancerade och mer sofistikerade funktioner än vad vi vanligen ser. Det är en typ av destruktivt program som är långt mer avancerat än de falska personer som dyker upp i Google Play då och då.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This