Nu kommer domarna efter intrången som begicks under 2014 och som resulterade i att en mycket stor mängd nakenbilder stals från kändisar och som sedan publicerades på nätet.

Skandalen fick namnet #celebgate och kallades även för ”The Fappening”. Bilderna visade sig senare stulna från Apples iCloud, Yahoo och flera andra webbplatser. Förövarna hade lyckats komma över inloggningsuppgifter via e-post och det som kallas sociala hack. De hade i flera fall lyckats att lura dem till sig.

Gripanden

Stölderna polisanmäldes och efter några månaders polisarbete så började gripanden komma. Det visade sig vara män, några kände varandra, några inte, som ägnat sig åt att försöka att komma över nakenbilder på artister, skådespelare och andra kändisar. Det framkom också uppgifter om en hemlig liten sluten klubb där bilderna byttes mellan medlemmarna.

Nu har flera domar kommit som lett till fängelsedomar. Det senaste utslaget, straffet, kommer i januari nästa år och det blir den femte domen där alla domar har slutat med fängelse för de dömda. Fängelsestraffen har varierat mellan 9 till 18 månader.

AppleInsider