Nu kommer domarna efter intrången som begicks under 2014 och som resulterade i att en mycket stor mängd nakenbilder stals från kändisar och som sedan publicerades på nätet.

Skandalen fick namnet #celebgate och kallades även för “The Fappening”. Bilderna visade sig senare stulna från Apples iCloud, Yahoo och flera andra webbplatser. Förövarna hade lyckats komma över inloggningsuppgifter via e-post och det som kallas sociala hack. De hade i flera fall lyckats att lura dem till sig.

Gripanden

Stölderna polisanmäldes och efter några månaders polisarbete så började gripanden komma. Det visade sig vara män, några kände varandra, några inte, som ägnat sig åt att försöka att komma över nakenbilder på artister, skådespelare och andra kändisar. Det framkom också uppgifter om en hemlig liten sluten klubb där bilderna byttes mellan medlemmarna.

Nu har flera domar kommit som lett till fängelsedomar. Det senaste utslaget, straffet, kommer i januari nästa år och det blir den femte domen där alla domar har slutat med fängelse för de dömda. Fängelsestraffen har varierat mellan 9 till 18 månader.

AppleInsider

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This