En dag dök det upp ett litet felmeddelande i min iPhone. Jag hade blivit utloggad från ett av mina konton. En bagatell därför att det  var bara att klicka för att logga in igen så skulle allt fungera – i teorin.

Så jag klickade på konton och lösenord och funktionen kraschade och jag kastades tillbaka till hemskärmen. In igen och samma resultat. Jag kunde alltså inte logga in. Nåja, upp med min iPad Pro för att logga in den vägen och hopppas att saker synkades. Samma resultat, funktionen kraschar.

Loggade sedan in på webmailen men det hjälpte inte så nu började jag få slut på ideér. Provade omstart och en del annat men samma problem och samma resultat. Funktionen kraschade och när jag snabbt provade alla andra funktioner så fungerade de, naturligtvis.

Apple vända 1

Jag tog kontakt med Apple support och fick rådet att återställa alla inställningar, utan att radera informationen. Samma resultat – jag kan inte komma åt mina konton eller mina lösenord. Funktionen kraschar. Lösningen blir att återställa telefonen och lägga in en några dagar gammal backup för att bli av med felmeddelandet.

Efter att ha fått in säkerhetskopian provar jag lite olika saker för att försöka klura ut vad det som ställer till det. Jag städar ut mängd gamla lösenord och certifikatsfiler som inte används men utan att komma närmare en lösning.

Apple vända 2

Så jag tar kontakt med Apple igen. Samma professionella bemötande av Lukas som snabbt konstaterar att detta problem klarar inte han av att lösa. Han skickar mig vidare till Irland. Det vill söka en svensk supporttekniker ringer upp inom någon minut. Han samlar in ännu mer information utan att kunna hitta var felet kan vara. Jag spelar in skärmen och kraschen och skickar videon till Apple.

Samtidigt konstaterar jag att om jag slår av iCloud och låter alla iCloud-data raderas så kan jag faktiskt komma in under Konton och lösenord utan att funktionen kraschar.

Fredrik hos Apple har till slut samlat ihop all information och skickat ärendet vidare, inte heller han hittar en lösning utan vi har konstaterat att felet har med Apple ID och/eller iCloud att göra men lösningen hittar vi inte.

Proffs

Alla jag pratat med på Apple är oerhört professionella. De tar snabbt reda på vad jag har gjort, hur felet yttrar sig och de föreslår inledningsvis några förslag på saker jag kan prova. När allt är provat och felet kvarstår så samlas så mycket information som möjligt in och sedan skickas ärendet uppåt.

Där ligger det nu och väntar på att Apple ska ta sig ytterligare en titt på problemet.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This