Så vad betyder egentligen iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR? Ingenting, avslöjar Apples Phil Schiller i en färsk intervju.

Bokstäverna finns där för att skilja modellerna åt och Apple inspirerades av mer exklusiva sportbilar. Anledningen till att modellerna heter XR och XS var att iPhone XR skulle komma före – r kommer som bekant före s i alfabetet. Utöver det så funderade Apple på vad modellerna skulle heta och bestämde sig som sagt för bokstäver som brukar stå för viss exklusivitet i bilvärlden, X och R. I alla fall är det Phil Schillers tolkning av vad bokstäverna betyder för honom.

Flera år

Apple jobbade på iPhone X i flera år för att förfina Face ID, förbättra hårdvaran och få den att fungera tillsammans med ny mjukvara. Resultatet blev en helt ny iPhone – iPhone X som är den största uppdateringen av iPhone sedan iPhone Plus-modellerna.

“We had this technology we were working on for many years to be the future of the iPhone,” Schiller said of the X. “It was a huge ask of the engineering team to get it to market last year, and they did. … We knew that if we could bring that to market and it was successful very quickly after that, we needed to grow the line and make it available to more people.”

Engadget

Unikt

Den senaste modellen, iPhone XR, är något nytt och unikt för Apple – ett försök att få in all den nya tekniken och den nya hårdvara i en något billigare telefon. OLED-skärmen har offrats, iPhone Xr har en LCD-skärm och modellen har också bara en kamera, inte två som i de dyrare modellerna men i övrigt så är det samma hårdvara och samma mjukvara.

“If we’re going to push the upper boundaries with XS and XS Max to make something the best, how do we make something that’s more affordable for a larger audience? To make the overall iPhone audience even larger? What choices can we make and still make it a phone that people can hold and say, ‘I have the best too’?”

Those were the questions Apple grappled with while developing the XR, according to Schiller. The company’s answers came in many parts, some more straightforward than others.

Så har Apple lyckats?

Det tog bara fyra dagar för Apple sälja ut den första leveransen.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This