Megyn Kelly var en av tv-kanalen Fox största stjärnor. Hon gjorde sig känd som konservativ kommentator, vass, konfrontativ och med starka, polariserande åsikter. Hon värvades till NBC för 23 miljoner dollar, fick två egna shower. Nu har båda tv-programmen lagts ned.

Caitlin Flanagan, Atlantic, har skrivit ett porträtt på en tv-stjärna som slog igenom i en starkt konservativ tv-kanal och som lockade sin publik bland annat med ämnen och åsikter som ligger långt ut på högerkanten, även på den amerikanska högerkanten. Megyn Kelly gjorde exempelvis ett långt inslag om det som kallades attacken på julen och där hon fastslog att tomten är vit.

Rasfrågor

Det finns en lång rad andra tillfällen då Megyn Kelly kastade sig över rasfrågor på ett sätt som skapade rubriker. Nu skulle hon alltså ta klivet över till en tv-kanal med en helt annan ton och det slutade med att båda hennes tv-shower nu lagts ned.

The Atlantic

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This