Megyn Kelly var en av tv-kanalen Fox största stjärnor. Hon gjorde sig känd som konservativ kommentator, vass, konfrontativ och med starka, polariserande åsikter. Hon värvades till NBC för 23 miljoner dollar, fick två egna shower. Nu har båda tv-programmen lagts ned.

Caitlin Flanagan, Atlantic, har skrivit ett porträtt på en tv-stjärna som slog igenom i en starkt konservativ tv-kanal och som lockade sin publik bland annat med ämnen och åsikter som ligger långt ut på högerkanten, även på den amerikanska högerkanten. Megyn Kelly gjorde exempelvis ett långt inslag om det som kallades attacken på julen och där hon fastslog att tomten är vit.

Rasfrågor

Det finns en lång rad andra tillfällen då Megyn Kelly kastade sig över rasfrågor på ett sätt som skapade rubriker. Nu skulle hon alltså ta klivet över till en tv-kanal med en helt annan ton och det slutade med att båda hennes tv-shower nu lagts ned.

The Atlantic

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This