Så skapar du en säkerhetskopia utanför kontoret

Så skapar du en säkerhetskopia utanför kontoret

Även om du gör regelbundna säkerhetskopior så är det lika viktigt att fundera över var du lagrar dem. Minst en kopia bör lagras utanför kontoret eller hemmet. Det är är här Backblaze kommer in som en smart, enkel och smidig lösning.

Även om du använder Time Machine så bör du se till att åtminstone en kopia, per vecka, lagras utanför kontoret eller hemmet. Detta i den händelse att dina säkerhetskopior förstörs, din Time Capsule går sönder eller blir stulen.

Ett exempel

Ponera följande:
. Du gör regelbundna säkerhetskopior med Time Machine till en extern hårddisk eller Time Capsule
I samband med ett inbrott så stjäls hårddisk/Time Capsule
Tjuvarna lär inte bry sig om din hårddisk eller Time Capsule. De formaterar hårddisken och säljer den vidare men dina kopior är då borta för alltid.
Hårddisken/Time Capsule kan också gå sönder och då är dina kopior också borta eller så händer det som inte får hända – en brand.

En tredje kopia

Därför bör du ha en tredje kopia utanför de lokaler där du brukar hålla till. Det är här Backblaze kommer in. Det är ett program och en tjänst som automatiskt gör en kopia, skickar den till Backblaze servrar ute på nätet. Du skapar en kopia, utanför kontoret, automatiskt.
BackBlaze fungerar med OS X och Windows och du ställer själv in hur ofta och i vilka lägen en säkerhetskopia ska göras.
Backblaze
(Sponsrad länk. Macken får en liten summa i ersättning för varje nedladdning och vi får också betalt om för varje användare som installerar och som använder deras tjänst.

What’s New in Backblaze

Version 5.4.0.250:

  • Release notes were unavailable when this listing was updated.
Requirements for Backblaze
  • Intel, 64-bit processor
  • OS X 10.6 or later

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This