IBM köper den största Linuxdistributionen, Red Hat, för 34 miljarder dollar. Den enskilt störa affären som IBM har genomfört och en av de största affärerna någonsin på senare år.

Affären är det tredje största köpet av ett bolag någonsin inom tech-sektorn. Red Hat och IBM har en lång tradition av samarbete som sträcker sug runt 20 år tillbaka i tiden. Red Hat är ett av de bolag som bidrar med mest kod till utvecklingen av Linus och affären har möts av viss skepsis inom Open Source-världen så det befaras att Red Hat inte kommer att fortsätta att bidra på samma sätt som tidigare.

Linux

IBM säger i ett uttalande att Red Hat även i fortsättningen kommer att vara engagerade i utvecklingen av Linux.

Techspot

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This