Huawei har lanserat sin egen version av ansiktsinloggning. Istället för att logga in med lösenord eller fingeravtryck så kan du låsa upp din telefon med en scanning av ditt ansikte, Nu visar det sig att det är relativt enkelt att gå förbi skyddet.

När Samsung lanserade sin version av ansiktsinloggning så visade tester att det räckte med en någorlunda skarp bild för att få telefonen att låsas upp. Nya tester visar att även Huaweis ansiktsinloggning får att lura. I det här fallet så räcker det med en person som är lik den riktigt ägaren. Nu ska tilläggas att modellen, Huawei 20 pro ännu inte är lanserad. testerna är gjorda med ett recensionsexemplar.

I testet så plockades två personer ut som bar liknande ansiktsdrag, skägg, snarlikt ansikte och ögon utan att vara tvillingar eller överdrivet lika varandra. Telefonen låstes upp vid alla försök och den fungerade helt normalt.

Giszhina

Mackens Fråga: Vad har du för hörlurar?
Share This