Trots anmälningar så reagerade inte Twitter och först efter det att FBI gripit den misstänkte bombmannen Cesar Sayoc. 56-åringen misstänks ha skickat 14 bomber till ledande demokrater och Trump-kritiker.

Cesar Sayoc uppges ha haft minst två konton som han använt för att hota demokrater och andra som kritiserat Donald Trump. Kontona har anmälts utan att Twitter har ingripit på annat sätt än att meddela anmälarna att kontona inte strider mot Twitters regler. Detta trots att det handlat om direkta dödshot.

The account linked to the suspect would often repeat the phrase “So you like to make threats” after tagging a Twitter user, then invite them to Florida to take an “air boat” ride and hint at the possibility that something bad could happen to them in the near future. Most of these potentially threatening messages were written using the plural pronouns of “we” and “our” to describe future actions rather than the singular “I” or “my;” the account linked to Sayoc would often refer to him as the “Unconquered Seminole Tribe.”

Wired

En av de som anmält kontona är Fox News Rochelle Ritchie

Även hon fick svaret att kontona inte strider mot Twitters regler,

För efter gripandet har Twitter stängt ned Cesar Sayocs konton.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This