SmartBackup är preside det namnet säger – ett program för att göra säkerhetskopior men också för att kopiera mellan foldrar, klona en disk och skapa en bortbar kopia.

Ett program som kan ich som löser en hel del önskemål och som är gratis.

SmartBackup is an easy to use macOS utility to sync folders, volumes, or to create a bootable clone of your startup disk. It supports different configurations for multiple destinations, excludes, can archive deleted or changed files, and features built-in automation.

SmartBackup uses its own custom sync engine which offers several perfomance advantages over other utilities. SmartBackup will immediately start copying data while it in parallel still analyses what has changed. SmartBackup’s sync engine then uses multiple threads that copy files in parallel, squeezing the fastest possible performance out of your storage. This makes it significantly faster that other utilities when cloning SSDs or syncing between fast RAID or SAN storage.

SmartBackup can sync between internal and external harddrives, RAIDs, Xsan volumes and also network shares.

SmartBackup

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This