Google stänger nu ned sin sociala tjänst, Google +. Detta efter upptäckten av en stor säkerhetsmiss som kan ha lett till att ett stort antal användares uppgifter kan ha hamnat i orätta händer.

Google säger också i ett uttalande att Google+ har haft en för liten aktiv användarbas, för få aktiva användare.

Google exposed the private data of hundreds of thousands of users of the Google+ social network and then opted not to disclose the issue this past spring, in part because of fears that doing so would draw regulatory scrutiny and cause reputational damage, according to people briefed on the incident and documents reviewed by The Wall Street Journal.

As part of its response to the incident, the Alphabet Inc. unit announced a sweeping set of data privacy measures that include permanently shutting down all consumer functionality…

Anmärkningsvärda

Det anmärkningsvärda i uppgifterna är inte att tjänsten nu läggs ned utan att säkerhetsmissen upptäcktes i mars i år och att Google beslutade att inte gå ut med uppgifterna, förrän nu när Wall Street Journal publicerar uppgifterna.

The exploit remained undiscovered between 2015 and March 2018, when internal investigators implemented a fix, according to documents reviewed by the Wall Street Journal.

VentureBeat

Bleeping Computer

Uttalande

Google säger i ett uttalande att de inte kunnat styrka om eller vilka utvecklare som kan ha exploaterat säkerhetsmissen. Därför gick de inte ut med uppgifterna och informerade sina användare. Den sociala tjänsten kommer att avvecklas successivt fram till augusti 2019.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This