Google överklagar EU-domen och skadeståndet på 5 miljarder dollar för att ha utnyttjat sin dominerande ställning när det gäller operativsystemet Android.

Efter en flera år lång utredning så fälldes Google för att ha tvingat på tillverkare sina egna appar och för att ha utnyttjat sin dominerande ställning på marknaden. Domen kom i juli i år.

Alphabet Inc.’s Google on Tuesday said it filed an appeal of the European Union’s €4.34 billion ($4.97 billion) antitrust fine for allegedly abusing the dominance of its Android operating system for mobile phones.

Wall Street Journal

Google fälldes även för att ha betalat tillverkare för att se till att bland annat Googles sökmotor skall installeras som standardfunktion i Androidtelefoner.

Överklagan

Google har hela tiden hävdat att Android inte har begränsat konsumenternas val utan tvärtom utökat det.

The complex case could take several years before judges rule on it. A final appeal is possible at Europe’s top court, the Court of Justice of the European Union, but only on points of law.

Reuters

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This